torstai 21. helmikuuta 2013

Raamattu kansalle

To 21.2.2013

Ostin äskettäin itselleni vetoketjullisen Raamatun, joka on Raamattu kansalle -käännös. Se on uusin ja mahdollisimman alkutekstien mukainen suomennos. Viime vuoden puolella hankin Suomalaisen ääniraamatun, jossa on Uusi testamentti ja psalmit Raamattu kansalle -käännöksenä. Sen on lukijana on Anssi Rönnqvist.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Suomalainen ääniraamattu on todella uskollinen ystävä. Sitä voi kuunnella vaikka nukkumaan käydessä pimeässä. Ja silloin kun väsynyt eikä itse jaksa lukea mitään. Voi kuunnella vaikka kuinka monta kertaa saman luvunkin. Lukija ei kyllästy, vaan lukee samat asiat uudestaan ja uudestaan, niin monta kertaa kuin haluan.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Kirjoitettua sanaa on hyvä lukea silloin, kun haluaa keskittyä jokaiseen sanaan ja yksityiskohtaan. Myös kirjoitettu teksti pysyy uskollisesti tutkittavana ja samaakin lausetta voi miettiä ja ihmetellä rauhassa, erilailla kuin luettua sanaa, joka nopeasti siirtyy kohdasta toiseen ilman pysähdyksiä.

Uusi Raamattuni on myös kauniiden nahkaisten fuksian väristen kansien sisällä. Vetoketju antaa suojaa likaantumiselta, kun kuljettelee Raamattua laukussaan vaikka minne.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen

Toivon, että Vanhan testamentin Raamattu kansalle -käännös myös pian olisi saatavana Suomalaisena ääniraamattuna.

EDIT: Tässä vielä linkki http://www.raamattukansalle.fi/?sid=30000&luokkaid=2&a=20


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti