sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Vanha teksti Luhangan kirkosta

Su 30.11.2014

Sinä Herran palvelija, sinä seisot palvelemassa kaikkinäkevää Jumalaa, joka katsoo sydämeen, sen tähden pue itsesi sisälliseen kaunistukseen. Nouda rukouksessa voimaa, sillä virka on Herran ja sinä vain heikko saviastia. 

Totuus hallitkoon huuliasi, sillä niiden on säilytettävä oppi. Rakkaus ohjatkoon sydäntäsi, sillä sinä olet sanansaattaja. 

Alttius varustakoon sielusi, sillä sinä kuljet kaikkein suurimman Herran asioilla. 

Katkeruus älköön sammuttako intoasi, sillä sinä olet paimen etkä herra. 

Omanvoitonpyyntö älköön koskaan saastuttako tehtäviäsi, sillä ei sovi, että sielunhoito on työskentelyä alhaisen voiton saavuttamiseksi. 

Toivottomuus älköön koskaan sinua masentako, silla Herra antaa kasvun. 

Julista sanaa lyhentämättömässä järjestyksessä, niin että avaat tietämättömien silmät, herätät nukkuvan hänen väärästä varmuudestaan, riistät kerskuvalta hänen valheverhonsa, nostat pois raskautettujen taakat, sillä Jumala tahtoo, ettei kukaan hukkuisi.

Valmista jokainen saarna, niin kuin se olisi sekä sinulle että kuulijoille viimeinen. Jokaisessa ripissä ripitä oma sydämesi, sillä niin vahvistat itseäsi armossa. Jakaessasi ehtoollista älä ole vain välikappale, vaan samalla armon aarteiden hengellinen osanottaja. Vapahtajan paimensydän olkoon esikuvasi virassa, ilosi kuorman alla, puolustuksesi tilinteon hetkenä. Sanasi olkoot autuuden siemen, vaelluksesi tienviittana muille. Rukouksesi saatanan häviö, kuolemasi uskollisen palvelijan lähtö täältä Heransa iloon.

Luhangan kirkossa on tämä kehoitus.
Ennen kuin pappi astuu sakastista palvelemaan seurakuntaa,

hän pysähtyy ja lukee tämän vanhan tekstin.

1 kommentti: