sunnuntai 1. toukokuuta 2011

David Wilkersonin kuoleman herättämiä ajatuksia

Sunnuntai 1.5.2011

David Wilkerson on poissa. Hän lähti auto-onnettomuuden kautta 27.4.2011. Se minua hieman järkyttää. Hän oli kuollessaan vai muutamia viikkoja vaille 80-vuotias ja ilmeisesti fyysisesti vielä kohtalaisessa kunnossa, koska itse ajoi autoaan. Olen aina ajatellut, että kovin iäkkäiden ihmisten ei enää pitäisi itse olla ratissa, koska refleksit hidastuvat ja sairauskohtauskin voi yllättää. Näin ajattelen edelleenkin, kun sain tietää hänen autonsa jostain syystä joutuneen väärälle kaistalle ja törmänneen vastaantulleeseen rekkaan. Wilkersonilla ei ollut turvavyötä. Vieressä istui hänen 70-vuotias vaimonsa, joka käytti turvavyötä. Vaimo ei ainakaan kuollut tuossa onnettomuudessa.
Jokaisen meistä pitää täältä lähteä ennemmin tai myöhemmin. Äitini oli samanikäinen kuollessaan, hän olisi myös muutaman viikon sisällä täyttänyt 80 vuotta. Ehkä kukaan ei lähde täältä kuitenkaan ennen aikojaan, vaan juuri silloin kuin Jumala niin hyväksi näkee.


David Wilkerson oli suuri hengellinen vaikuttajapersoonallisuus. Monia hänen kirjansa Risti ja linkkuveitsi on puhutellut. Kirjaa on myyty 15 miljoonaa kappaletta. Siitä on tehty myös elokuva.  Kirja perustuu tositapahtumiin ja Nicky Cruz on niitä, joiden elämän Wilkerson käänsi uuteen ja parempaan suuntaan. Tällaisia miehiä saisi olla enemmänkin. Näky-kirja (1973) on varoitus ihmiskunnalle siitä mitä tulossa on.

Kuolinpäivänään Wilkerson oli kirjoittanut blogissaan:
"Niille, jotka kulkevat kuoleman varjon laakson halki haluan sanoa: Itku kestää muutaman kauhean pimeän yön ja siinä pimeydessä kuulet pian Isän kuiskauksen 'Minä olen sinun kanssasi'. Rakkaani, Jumala ei koskaan ole pettänyt, vaan on aina auttanut rakkaudessaan ja hyvyydessään. Kun kaikki muu pettää Hänen rakkautensa säilyy. Pysy lujana uskossa. Pysy lujana Sanassa. Tässä maailmassa meillä ei ole mitään muuta toivoa."

5 kommenttia:

 1. your invited to follow my blog

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi blogissani. Wilkersonin kuolema oli todellakin yllättävä, suren myös hänen vaimonsa tilannetta. Hyvä kirja, suosittelen luettavaksi, löytyy hyllystäni myös: Gwen Wilkerson; Elämäni David Wilkersonin rinnalla. Ajattelin itsekin lukea uudelleen..

  VastaaPoista
 3. AnneMari, kiitos. Täytyypä tutustua tuohon kirjaan.

  VastaaPoista
 4. Olen lukenut tuon Näky kirjan, ja muitakin Wilkersonin.Hän on nyt siellä kultakaupungissa.Shoppaillen löytyi blogisi.Samalla tiellä. Tevetuloa blogiini myös

  VastaaPoista