sunnuntai 21. elokuuta 2011

Raamattu läpi vuodessa

Su 21.8.2011

Olen monta kertaa yrittänyt seurata erilaisia listoja, joiden avulla Raamatun saa luettua läpi vuodessa, mutta jossain vaiheessa putoan listalta eli joinakin päivinä sivuja jää lukematta. Kun näin on käynyt useamman kerran, olen luovuttanut ja lukenut taas Raamattua vähemmän systemaattisesti.

Nyt löysin Internetistä hyvän linkin Raamattu läpi vuodessa. Katsotaan nyt pysynkö tahdissa mukana. Yritetään. Minusta on kuitenkin tärkeää, että yleensä lukee Raamattua. Systemaattinen lukeminen on toisaalta ehkä paras tapa. Tuolla sivustolla on paljon muutakin hyvää opastusta Raamatun lukemiseen.
Tämän päivän 21.8. Raamatunkohdat ovat:
Job 1:1-3:26
1Kr 14:1-17
Ps 37:12-29
Snl 21:25-26

Tuon linkin kautta kaikki tekstit löytyvät myös Internetistä, joten, jos oma Raamattu ei ole käsillä, niin tekstin voi lukea suoraan tietokoneeltakin. Minä luen tekstin mieluiten omasta Raamatustani, mutta tietokoneelta lukeminen voi olla hyvä vaihtoehto, jos oma Raamattu ei jostain syystä ole käsillä. Ja sellaisille, joilla on näkemisongelmia, voi ruudulta katsottava teksti näkyä paremmin, kun tekstin koon voi silloin itse määrätä.
On mahdollista lukea Raamattua myös tämän linkin avulla Päivän eväät (pdf) Katso myös Verkosto.net.

Avuksi voi myös hakea Jukka Norvannon Raamattu kannesta kanteen raamattutuntien tekstit, jotka hän on pitänyt radiossa. Ne voi kuunnella täältä. Raamattutunteja on radiossa ollut 3400 kertaa ja niistä on koottu yhteensä 54 kirjaa. Norvanto on 13 vuotta opettanut Raamattua 5 päivänä viikossa. Kirjasarjassa on yli 10 000 sivua. Opetusohjelman voi myös ostaa itselleen cd-muodossa ja ehkä c-kasetteinakin.

Myös omaan käyttöön voi ladata Raamatun kuuntelua varten: http://www.jeesusonherra.se/raamattump3.htm 

Täälltä voi kuunnella Uutta testamenttia, Psalmeja ja Sananlaskujen kirjaa:

5 kommenttia:

 1. Kiitos vinkeistä.
  Meillä mieheni lukee joka ilta meidän nukkumaan mennessä ääneen päivän tunnus sanan. Karjalan evankelinenseura tekemä.
  siinä on textejä jotka hän lukee raamatusta.
  On niin rauhaisaa sitten nukahtaa.

  Me lähetäämme täällä Norvannon Raamattu kannesta kanteen ohjelmia lähiradiossa, ennen meidän omaa ohjelmaa "Evankeliumin ääni"

  Raamattu on aarreaitta.

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoista. Lähiradioiden ohjelmat ovat tärkeitä.
  Hienoa, että voitte lukea yhdessä.

  VastaaPoista
 3. Meillä työpaikalla luetaan Päivän tunnussanaa aamurukouksessa.
  Itse olen lukenut luku luvulta rinnakkain Vanhaa ja Uutta testamenttia ihan järjstyksessä. Siinä ei mikään systeemi mene sekaisin, jos joskus innostuu liiaksi tai laiskottaa lukeminen. Joskus menneinä aikoina itselläni on ollut raamatunlukukortteja, johon on voinut ruksata luetut. Toisaalta: kun kirjanmerkki tai merkkilanka on välissä, se ajaa kai saman asian.

  VastaaPoista
 4. Myllyniemi KYLVÄJÄSTÄ, minä olen nyt seurannut Raamatun lukuohjelmia siten, että jos jonain päivänä jää jokin kohta lukematta, luen sen sitten seuraavana päivänä. Ja yritän sitten kiriä kiinni taas toisinaan lukematta jäänneitä kohtia. näin etenen systemaattisesti välillä hitaammin, välillä nopeammin.

  VastaaPoista
 5. Viime vuoden raamatunlukuprojektini tyssäsi jossakin vaiheessa, kun hukkasin muistiinpanoni. (Taisi vihkonen mennä paperinkeräykseen lehtipinon seassa....)
  Nyt yritän uudella onnella heti vuoden alkajaisiksi ja etenemiseni laitan pikku merkinnällä blogiini näkyville :)

  VastaaPoista