keskiviikko 22. lokakuuta 2008

Kansalle, joka noudattaa Jumalan antamia ohjeita, käy hyvin


21.10.08 tiistai

Illalla olimme Saalemissa ehtoollisella. Näinä noin kolmena vuotena, joina olemme Jasminen sairauden takia eläneet eristyselämää, ehtoollisella käynneistä on tullut minulle valtavan tärkeä asia. Olin todella iloinen, että pääsimme lähtemään tänä iltana Salille siis Saalemiin.

Ihmisiä oli jälleen koolla vain pieni joukko, enkä kokenut voimakasta Pyhän Hengen läsnäoloa. Kuitenkin raamattutunti oli hyvin antoisa sikäli, että tajusin taas kerran joitain suuria linjoja tässä ihmiskunnan historiassa. Seurakunnan kokouksessa puhui Petri Björkbacka. Seurakuntaan otettiin uusinajäseninä neljä miestä ja kaksi naista.

Jasminen puolesta rukoiltiin ja hänet voideltiin öljyllä.

Tiistai-illan Avoimessa Raamattukoulussa aiheena oli "Raamatun profetioiden toteutuminen Lähi-idän historiassa". Näistä asioista Vanhan Testamentin ajoilta kertoi Marketta Kakriainen. Hän näytti myös joitain kuvia Persiasta, siis Iranista, missä hän ilmeisesti oli käynyt. Lähinnä luentoa muistuttavassa esityksessään Kakriainen painotti tosiasiaa, että Jumala on historiankin Jumala, hän tietää tapahtumien kulun ja kertoo profeettojen kautta, mitä seuraa, kun ihmiset luopuvat Jumalasta ja mitä tapahtuisi, jos ihmiset noudattaisivat Jumalan antamia ohjeita.

Tätä totuutta pitäisi enemmän painottaa nykyaikana, jolloin ihmiset ovat itserakkaita ja oman voiton tavoittelijoita enemmän kuin ehkä historiassamme aikaisempina vuosina. Hyvinvointi on lisännyt välinpitämättömyyttä Jumalan antamia ohjeita kohtaan. Itseasiassa Jumalan antamia ohjeita ei edes kerrota enää kouluissa ja harvoin enää edes kirkoissa ja seurakunnissakaan.Pitäisi oikein kuuluttaa joka puolella: Kansalle, joka noudattaa Jumalan antamia ohjeita, käy hyvin! Mutta ne, jotka luopuvat elävästä Jumalasta, saattavat itsensä vahinkoon. Ihmisethän haluavat,että heille käy hyvin. Sitähän meidän aikamme itserakas kulttuuri juuri tavoittelee. Mutta millä keinoin! Jos kaikki ihmiset tajuaisivat, että se hyvä, jota itsekkäästi ja keinojakin kaihtamatta usein yritetään saada, ei tule Jumalasta luopuneille. Jumala on luvannut palkita ne, jotka häntä etsivät.
Kokonaiset kansat ovat saaneet rangaistuksen luopuessaan Jumalan elämää ylläpitävistä käskyistä. Historiassa on lukemattomia todistuksia tästä.

On muistettava, että kansat koostuvat yksilöistä. Siksi yksittäisten ihmisten on tajuttava tämä viisaus: JUMALA PALKITSEE NE, JOTKA HÄNTÄ ETSIVÄT JA JOTKA NOUDATTAVAT HÄNEN TAHTOAAN OMASSA ELÄMÄSSÄÄN.

Siksi meistä jokainen on vastuussa oman kansansa kohtalosta, mutta ennen muuta omasta elämästään ja oman perheensä ja sukunsa kohtaloista.

Kun tätä ajattelee oikein perin pohjin, tuntuu joskus, että Jumala on antanut ihmiselle ja ihmisille LIIKAA valtaa.

Tätä kaikkea aloin miettiä, kun palasimme kotiin. Oikeastaan minulle tuli suorastaan hätä Suomen kansan puolesta. Missä me oikein kansakuntana olemme Jumalan edessä? Miten paljon olemmekaan jo rikkoneet. Miten voisimme kansana varjeltua tässä lopunajassa Jumalan tuomioilta.

Rikkomusten lista on pitkä: abortit, vapaa seksi, homoliitot, jumalankielteisyys... Tässä näkyvimmät ja sitten kaikki ne muut kymmenen käskyn rikkomukset...

Käskyjen selityksistä löytyy paljon ohjeita elämään
 • Katekismus

 • Useimmista kodeista varmaan löytyy Katekismus ainakin Helsingissä, kun se joitakin vuosia sitten jaettiin ilmaiseksi koteihin. Useimmissa kodeissa lieneemyös Raamattu jossain, ehkä Vihkiraamattu tai Uusi Testamentti rippikoulu- tai armeija-ajoilta. Niihin tutustuminen tekisi varmasti hyvää.

  Kuitenkin: "Käskyt eivät ole vain elämänohje. Ne osoittavat, ettei kukaan meistä kykene täyttämään Jumalan vaatimusta, vaikka sydämemme tunnustaakin sen oikeaksi."
  Ilman Jeesusta meillä ihmisparoilla ei olemitään toivoa.

  Mutta ei meillä ole lainkaan toivoa, jos emme saa tietää mitään Jumalasta ja Jeesuksesta. Miten saisimme kylvettyä Jumalan sanaa jälleen Suomen lasten sydämiin?

  Koulumaailman tunnen opettajana jo läpikotaisin. Sen tavat ja päämäärät ovat jo viemässä meitä konkurssiin. Lapsemme eivät opi koulussa tuntemaan elävää Jumalaa koulujen maallistumisen takia. Ja jos kodit ovat samoilla linjoilla, he eivät saa tietoa Jumalasta edes kotona.

  Kuitenkin meillä on nyt Jeesus, toisin kuin Vanhan Testamentin ihmisillä. Uskon, että Jeesus on mukana tämän meidän Suomemmekin asioissa kuin myös kaikkien maailman kansojen asioissa. Meillä on oikeus kansakuntanakin saada syntimme anteeksi ja kääntyä elävän Jumalan puoleen pyytämään rikkomuksiamme anteeksi. Jeesus elää. Hän voi muuttaa kaiken.

  Jeesus kutsuu tänäkin päivänä seuraamaan itseään. Jeesus voi muuttaa koulut jälleen kristillisiksi ja antaa nuorisolle turvallisen tulevaisuuden ja toivon tämän kaiken nykyaikana varsinkin tiedotusvälineiden toitottaman rikkinäisyyden, lamauttavien uutisten keskellä.

  Miten saisimme tiedotusvälineet kristillisiä arvoja kunnioittaviksi?

  Minun turvani on ikiaikojen Jumala, minua kannattavat iankaikkiset käsivarret.

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti